Follow Us on Facebook

- Kami memohon maaf atas kelewatan kemaskini atau update.
- Selamat Berpuasa.
- Have Fun! :DD

Klik sekali iklan di atas tanda anda memberi sokongan kepada kami :D

Skema Jawapan Mathematics PMR 2012


Berikut adalah skema jawapan bagi Mathematics/Matematik Kertas 1 untuk Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) 2012 :
  1. C
  2. C
  3. B
  4. A
  5. D
  6. A
  7. C
  8. B
  9. A
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. B
  15. A
  16. B
  17. D
  18. B
  19. C
  20. B
  21. A
  22. B
  23. D
  24. C
  25. A
  26. D
  27. B
  28. C
  29. B
  30. A
  31. B
  32. D
  33. A
  34. D
  35. A
  36. B
  37. D
  38. A
  39. B
  40. D
Lets discuss at comment form below.

Skema subjek lain setakat ini:
Skema Jawapan Bahasa Melayu PMR 2012
Skema Jawapan Geografi PMR 2012
Skema Jawapan Sejarah PMR 2012
Skema Jawapan English PMR 2012
Skema Jawapan Science PMR 2012
Skema Jawapan Mathematics PMR 2012

50 comments:

  1. kemahiran hidup perdagangan , thanx kalau ada :)

    ReplyDelete
  2. jwpn ntok kh ada ke?

    ReplyDelete
  3. a'ah la. jwpan soalan 16 c kan. sbb dia nak yg perlu diisi. jadi kita kena tolak 7cm. 32 divide 2= 16cm. then, 16-7=9cm. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya nak ucap terime kasih sbb update jwpan ni semua. (:

      Delete
    2. eh salah type. sepatut nya b. ^O^

      Delete
  4. setelah kami semak dan teliti list skema, terdapat kekeliruan pada jawapan soalan 16. jawapan tersebut telah dibetulkan, maaf atas masalah teknikal ini :D kami akan cuba publish skema bagi kertas lain.

    ReplyDelete
  5. no 1 tu knp C-ten thousand?bukan B ehh? please jelaskan

    ReplyDelete
  6. jawapan 21 tu A ke? bukan B? saya keliru sikit la

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..40 out of 40..smoga paper 2 pon dpt full mark..thanks utk jwpn ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jutaan tahniah! :D

      Delete
    2. WOW I'M REALLY JEALOUS WITH YOU SERIOUSLY!!!!! I'M JUST GOT 25/40. I NEVER PRACTISE MATH FOR PAPER 1 I'M JUST FOCUS PAPER 2 . PAPER 2 IS MORE EASY THAN PAPER 1.

      Delete
  8. xd jwpn KH kemahiran teknikal ke??

    ReplyDelete
  9. bukan kertas PMR KHB kena bagi balik ke?

    ReplyDelete
  10. Awat senang sangat

    ReplyDelete
  11. jawapan 26 ialah A, sila betulkan!

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, 40/40. hehe

    ReplyDelete
  13. AHAHHAHHAHHHAHHHAH ENJOY JANGAN FIKIR PASAL RESULT SEKRG

    ReplyDelete
  14. Skema answer for english and malaysia paper 2? Have shown or no?

    ReplyDelete
    Replies
    1. WHAT ENGLISH AND BM PAPER 2?

      Delete
  15. Hey,mana skema jawapan bagi kemahiran hidup ERt dan Perdagangan dan Keusahawanan!Tak ada ke?

    ReplyDelete
  16. excuse me, bkn ke no 1 tu jwpn nya c? knape boleh b pulak? 673 541 kalau dibundarkan kpd thousand akan jd 674 000 and kalau 673 541 dubundarkan kpd ten thousand akan jd 670 000. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dah tu.. jwpn dia C

      Delete
  17. SAYA DAPAT 34 JER YANG BETUL...SEDIH..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah..kalau sy, bersyukur jugala saya.. ada chance dpt A,yo!

      Delete
  18. Ahaha!! selama ni dari form 1 sampai 3( not included PMR) saya slalu dpt 26,27..kali ni...,okay ada meningkat 28/40 ( 3 soalan saya lupa tanda kat kertas soalan..) so sekarang saya berharap yg 3 soalan lain tu betul juga la.. ada harapan dapat A(mungkin) sebab paper 2 ada senang.. :)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah , 39/40 . Damn happy because i'm always lower than this for math .

    ReplyDelete
  20. Haiiyyooo ! x dpt semak lh ,, paper kat cikgu !

    ReplyDelete
  21. no.21c lah!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. bila keluar keputusan pmr?

    ReplyDelete
  23. number 26.A 21.c am i right? please reply admin! thankyou.

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah . 36/40. ada harapan A kee? :3

    ReplyDelete
  25. aku memang tak minat subjek matematik .so , aq tak kisah brapa aku dapat . hanya berserah dan redha .;)

    ReplyDelete
  26. Result rabu ni, so gred utk math berapa?

    ReplyDelete
  27. setakat ni ade 1 salah.. :( careless soalan 36. ish. 4 soalan x bertanda jwpn atas kertas so x igt tande ape eheh.. yang lain semua betul :D Alhamdulilah. math dpt A :)

    ReplyDelete
  28. Result dah keluar even tak seberapa alhamdulillah maths A (: tak sangka...

    ReplyDelete
  29. This is a topic that's close to my heart... Take care! Where are your contact details though?
    Feel free to visit my page : world football transfer news

    ReplyDelete
  30. Everything is very open with a very clear description of the challenges.
    It was definitely informative. Your website is very helpful.

    Thank you for sharing!
    My web-site colonias

    ReplyDelete