Follow Us on Facebook

- Kami memohon maaf atas kelewatan kemaskini atau update.
- Selamat Berpuasa.
- Have Fun! :DD

Klik sekali iklan di atas tanda anda memberi sokongan kepada kami :D

Lirik Lagu Gangnam Style Hina Islam Adalah Palsu

Ramai sekarang ni orang kongsi kat facebook bahawa lirik lagu gangnam Style Hina Islam. Pengguna dinasihatkan supaya tidak menyebarkan fitnah sebegini kerana dakwaan tersebut adalah tidak benar sama sekali. Penyataan tersebut pada mulanya disebarkan oleh individu yang membenci lagu gangnam sehinggakan mencari topik baru untuk menjatuhkan lagu tersebut. Sebelum ni, pernah timbul isu Gangnam style dengan orang yahudi. Sekarang ni timbul pula spekulasi Gangnam hina islam.

Walaupun ramai tahu yang lirik tersebut tidak ada kena mengena dengan penghinaan, namun ramai yang mempercayainya. Inilah yang terjadi apabila percaya kepada benda tanpa usul periksa.

8 comments:


  1. Saya bukanlah penggemar K-POP. Tapi, saya tetap menonton drama-drama Korea ataupun mendengar lagu-lagu Korea, cuma tidaklah sampai taksub. Sekadar dengar biasa-biasa sahaja.

    Sungguh, saya tidak faham bahasa Korea. Lirik lagu paling famous abad ini pun saya tak hafal. Cuma rentaknya sahaja yang ingat. Hihi

    Oppa Gangnam Style.

    Serius. Saya tidak mahu berblog tentang topik ini kerana saya maklum, beribu blogger di Malaysia sudah pun menulis tentangnya. Cuma, ada satu komen di Facebook yang disebar secara meluas menyebabkan saya menulis entry in



    Orang kita ni, kalau yang jenis taksub ni…. susah kita nak tegur. Sebab bodohnya kepalang ajar. Kalau tak tahu, baik duk diam-diam dari sebar info salah yang budak tadika pun cakap “bwek”.

    Kalau nak tahu maksud sebenar lirik lagu Oppa Gangnam Style ni, baca di bawah.




    Seorang gadis yang panas dan humanle pada siang hari
    Seorang gadis bergaya yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi
    Seorang gadis yang hatinya semakin panas apabila malam datang
    Seorang gadis dengan jenis yang piuh

    Saya seorang lelaki
    Seorang lelaki yang adalah seperti panas seperti anda pada siang hari
    Seorang lelaki yang satu-tembakan kopinya sebelum ia juga menyejuk
    Seorang lelaki yang hatinya pecah apabila malam datang
    Itu jenis lelaki

    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Sekarang mari kita pergi sehingga akhir

    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh

    Seorang gadis yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia memainkan
    Seorang gadis yang meletakkan rambutnya apabila masa yang sesuai datang
    Seorang gadis yang meliputi dirinya tetapi adalah lebih seksi daripada seorang gadis yang bares semua
    Seorang gadis sensable seperti itu

    Saya seorang lelaki
    Seorang lelaki yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia bermain
    Seorang lelaki yang pergi sepenuhnya gila apabila datang masa yang sesuai
    Seorang lelaki yang telah membonjol idea dan bukannya otot
    Itu jenis lelaki

    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Sekarang mari kita pergi sehingga akhir

    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh

    Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
    Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua
    Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
    Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua

    Anda tahu apa yang saya cakapkan
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh

    Saya percaya, si tukang reka cerita ni nak berdakwah. Tapi janganlah berdakwah sampai menampakkan kebodohan umat Islam. Ini sangat memalukan. Kalau tak faham Bahasa Korea, baik lah hire dulu professional Korean translator. Jangan buat andaian merepek-repek ni.jadi teruskan 0ppa gamgang style

    ReplyDelete
  2. Di atas lelaki berjalan ada manusia terbang plak ape ?
    Plus kan video tu ad kene mengena ngn dajjal...
    Part last sekali tu...
    Ada.lampu hijau (hijau mcm simbol dajjal )
    Then ada bulat2 kat dinding...
    Boleh nampak macam pyramid yg ada mata dekat atas (Dajjal)

    ReplyDelete
  3. ye ke.. senikata diatas tu betul2 dari professional translator ke google translate..?

    ReplyDelete
  4. gOOGLE TRANSLATE LAH , SAYA PUN TAK PERCAYA LAGU GANGNAM TU HINA ISLAM , " DI ATAS LELAKI ADALAH MANUSIA TERBANG , BAYI BAYI "
    CUBA FIKIRKAN. ORANG KAFIR NI KAN LAIN CARANYA. "BERMAIN" DARI SITU KITA BOLEH PAHAM DAH. PADA >.< ( TU PENDAPAT SYA , X SALAHKAN NAK BAGITAU PENDAPAT)

    ReplyDelete
  5. Lagu gangnam ke lagu tik tok ke lagu sexy ladies ke sama ja melalaikan..tak elok tu..laki tgk pompuan sexy dok menari2 tu bkn elok sgt..boleh jd maksiat tuh

    ReplyDelete