Follow Us on Facebook

- Kami memohon maaf atas kelewatan kemaskini atau update.
- Selamat Berpuasa.
- Have Fun! :DD

Klik sekali iklan di atas tanda anda memberi sokongan kepada kami :D

Abby Abadi kini bertudung selepas menunaikan Umrah

Alhamdulillah, kini pelakon, Abby Abadi sudah mula bertudung dan bakal membuat keputusan ini untuk selamanya. Ini disebabkan menurut sumber, ketika Abby menunaikan umrah untuk pertama kalinya pada 15 hinggalah 26 Mac baru-baru ini. Sebelum ini kita juga pernah melihat penampulan Abby bertudung dalam lokasi, seperti drama Gerak Khas di TV2.

“Takut juga kalau terjadi senario sekejap pakai dan sekejap buka tudung. Alhamdulillah, dua hari sebelum kembali ke Kuala Lumpur, di depan Kaabah saya nekad untuk bertudung sekali gus berdoa semoga Tuhan tetapkan iman saya untuk kekal begini.

“Saya juga berharap perubahan ini tidak akan menjadi masalah atau beban buat orang sekeliling. Apatah lagi hal bertudung ini sering diperkotak-katikkan, terutama apabila ia membabitkan individu yang memilih kerjaya seni untuk mencari rezeki,

“Namun, syukurlah, kali pertama menjadi tetamu Allah kesihatan saya sentiasa baik. Saya juga sempat menunaikan umrah sebanyak tiga kali, mencium batu Hajarul Aswad dua kali, dapat menyentuh Kaabah, memasuki Raudhah dan banyak lagi."

1 comments: