Follow Us on Facebook

- Kami memohon maaf atas kelewatan kemaskini atau update.
- Selamat Berpuasa.
- Have Fun! :DD

Klik sekali iklan di atas tanda anda memberi sokongan kepada kami :D

Profil Ustaz Don Daniyal


Biodata Ustaz Don

Nama: Don Daniyal Don Biyajid
Tarikh lahir: 14 November 1984
Tempat lahir: Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Tinggi: 171 sentimeter
Berat: 56 kilogram
Pekerjaan: Pensyarah muda & pendakwah bebas bertauliah Pulau Pinang & Selangor)
Status: Bujang
Pendidikan: Ijazah Sarjana Muda Takhassus Qiraat dari Maahad Qiraat Shoubra, Mesir
Continue Reading ...

Neelofa dan Scha Duta Baru Avon 2012

2 orang jelitawan artis kita ini telah di terima menjadi duta product Avon, 2 orang gadis artis ini heheh neelofa dan scha yahya telah menerima untuk duta Avon ini, cerita ini di petik di website terkenal iaituMEDIAMALAYA dan kami kongsikan kepada anda jomss layannn..

Neelofa dan Scha Yahya bergambar bersama produk Avon di majlis Anugerah Avon di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Neelofa telah dipilih sebagai duta kosmetik manakala Scha Yahya sebagai duta haruman



Continue Reading ...

Roslin Hashim Bersanding Untuk Kali Ke 3 Bersama Isteri Baru Rahayu Rosli


Roslin Hashim bukan dikategorikan sebagai artis. Tetapi kehebatannya berkahwin sehingga 3 kali berturut-turut kurang 5 tahun sangat impress semue orang. Beberapa keping gambar Roslin Hashim bersama isterinya, Rahayu Rosli.





Continue Reading ...

Gambar Artis di Karpet Biru AJL 26

Gambar Artis Karpet Biru AJL 26

Berikut ialah beberapa gambar artis pada Karpet Biru sekitar Anugerah Juara Lagu Ke-26 (AJL26) yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada hari Ahad, 29 Januari 2012 :




Continue Reading ...

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu 26

Akhirnya debaran Anugerah Juara Lagu (AJL) ke 26 terjawab. Berikut adalah senarai penuh lagu yang berjaya merangkul Anugerah Juara Lagu 26 sebentar tadi.
  • Juara Lagu Ke 26 - Awan Nano : Hafiz.
  • Naib Juara Lagu Ke 26 - Beribu Sesalan : 3 Suara.
  • Tempat Ketiga Juara Lagu 26 - Karma : Faizal Tahir.
  • Persembahan Terbaik - Kisah Hati : Alyah.
  • Vokal Terbaik - Awan Nano : Hafiz.
Continue Reading ...

Sinopsis Dan Trailer Filem Azura


Pengarah : Aziz M.Osman
Syarikat Penerbit : Ace Motion Pictures Sdn. Bhd.
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Cinta, Drama
Tarikh Tayangan : 02 Februari 2012
Durasi : 98 min
Audio : Dolby
Format : 35mm

Sinopsis:

Azura, seorang gadis remaja yang gigih hadapi cabaran hidup untuk mencapai cita-citanya. Dia tinggal bersama ibu saudaranya, Yusni, setelah kedua ibu bapanya terkorban ketika tragedi terowong Min dan Mekah pada 1990. Dia menjadi mahasiswa universiti swasta.

Di samping itu, dia mempelajari bahasa Perancis kerana meminati keindahan bahasa dan seni Perancis. Azura dan Zek lari ke London dan berkahwin di sana. Cinta mereka dihalang oleh bapa Zek dengan pelbagai dugaan. Untuk mengetahui kesudahannya, saksilah di pawagam..

Trailer :

Continue Reading ...

Memburu Zirafah Tanpa Belas Kasihan


Jom kita lihat gelagat pemburu yang tanpa rasa belas kasihan membunuh zirafah liar. Dikatakan bahawa di England, ada yang sanggup membayar sehingga RM60,000 untuk menjadi penyembelih zirafah. Memang kejam giler la.



Continue Reading ...

Gambar Majlis Perkahwinan Ally Iskandar Dan Farah Lee

Berikut adalah beberapa gambar majlis perkahwinan Ally Iskandar dan Farah Lee pada 20 Januari 2012. Semestinya tarikh perkahwinan tersebut merupakan tarikh yang amat bermakna bagi Ally Iskandar dan pasangannya, Farah Lee. Dengan 2 Lafaz, akhirnya Ally Iskandar secara rasmi menjadi suami kepada Farah Lee yang bertempat di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Terengganu, tepat jam 10:03 minit pagi.

Ally Iskandar menhantar emas kahwin sebanyak RM250 manakala Ally Iskandar menerima 9 dulang hantaran daripada pihak perempuan iaitu set pakaian lelaki, sedulang manisan, kelengkapan baju melayu, sejadah dan jubah, gubahan bunga rampai, replika rumah, sebuah iPhone dan sebentuk cincin.

Continue Reading ...

Awie Kena Santau Ilmu Hitam

Awie disantau ilmu hitam dan telah mengalami muntah teruk hingga keluar jarum dan bulu ayam. Awie kini berada dalam keadaan kesihatan yang tidak baik sebelum ia bertambah serius kebelakangan ini apabila dia turut diserang batuk dan bengkak kaki. Menurut Awie, dia mempunyai ramai musah yang tidak menyenanginya dan mungkin itu merupakan punca Awie kena santau “tuju-tuju”. Lantas, Awie telah berubat menggunakan rawatan tradisional.

“Ketika menjalani rawatan bersama seorang pengamal perubatan tradisional di Tapah, Perak, baru-baru ini, saya tergamam apabila beberapa jarum halus dan bulu ayam keluar daripada tubuh saya. Selain Awie, antara artis yang baru-baru ni kena santau adalah Abby Abadi .
Continue Reading ...

Abby Abadi Kena Sihir Buatan Orang

Abby Abadi telah kena sihir buatan orang dan menyebabkan Abby sukar tidur dan sering mengadu sakit badan yang teruk. Pada mulanya, Abby hanya menganggap sakit itu adalah penyakit biasa yang semua orang alami. Setelah berulang kali ke hospital, penyakit tersebut tidak dapat disembuhkan.

Oleh itu, Abby telah berjumpa dengan Ashraf Muslim untuk rawatan tradisional. Setelah menjalani rawatan tersebut, badan Abby kembali pulih seperti sedia kala. Menurut Abby, dia masih terkejut dengan kejadian yang dialaminya.
Continue Reading ...

Azwan Ali Menangis Minta Maaf Kepada Tun Mahathir & Ummi Hafilda

Visual Buletin Utama yang dipaparkan di TV3 sebentar tadi menyiarkan berita tergempar mengenai kes ugutan berbaur bunuh yang dilampiaskan oleh selebriti kontroversi, Azwan Ali kepada adiknya, Ummi Hafilda melalui laman Twitter, baru-baru ini.

Difahamkan, Ummi Hafilda membuat laporan polis sebaik sahaja kata-kata ugutan berbunyi, ‘Salam, Let’s cekup jugak si BETINA NERAKA Ummi kasi REJAM hidup-hidup! Bako mayat dia’ terpapar di laman akaun Twitter milik selebriti berkenaan.

Azwan Ali dalam sidang media sebentar tadi berkata, “Negara bakal kehilangan seorang pengkritik hebat yang menentang usaha Ummi Hafilda membongkar perilaku salah seorang adik beradik saya iaitu Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali setelah saya mengambil keputusan untuk berbaik semula demi menjaga maruah keluarga.”

Pada masa yang sama, Azwan Ali menyatakan bahawa dia akan berhenti tweet mengenai politik negara.

“Saya akan menghentikan tweet mengenai politik. Saya turut meminta maaf kepada Tun Mahathir, Ummi Hafilda dan mana-mana pihak dalam akaun sosial,” tambah Azwan lagi.

Selebriti Azwan Ali dan adiknya Ummi Hafilda Ali bersetuju untuk berdamai.

Sumber : http://www.ohbulan.com/foto-azwan-ali-menangis-minta-maaf-kepada-tun-mahathir-umi-hafilda/
Continue Reading ...

Pendedahan berani mati bekas menteri UMNO

Bekas Menteri Persekutuan, Tan Sri Datuk Abdul Kadir Sheikh Fadzir membuat kenyataan berani mati dalam sebuah forum semalam apabila mengakui Umno menggunakan rasuah untuk mendapatkan undi pilihanraya lalu.

Beliau mengakui bahawa beliau sendiri menerima sejumlah wang untuk diedarkan kepada para pengundi bagi merasuah para pengundi agar mengundi Barisan Nasional melalui taktik yang digelar "Bomb".

Lihat dengan mata kepala anda sendiri, bekas menteri Umno ini sendiri mengakui bahawa berlaku amalan rasuah di dalam Barisan Nasional untuk memperolehi undi. Akhirnya tuan punya badan mengakuinya sendiri.

Sudah diketahui umum bahawa Umno sudah lama melakukan pembelian undi untuk terus mengekalkan kuasa. Taktik rasuah seperti ini merupakan amalan biasa di dalam Umno.

Umno dan rasuah tidak dapat dipisahkan bagaikan aur dengan tebing. Tidak hairanlah perasuah dilantik menjadi pengerusi Felda, tak hairan juga ada perasuah yang dilantik menjadi Ketua Menteri.

Beliau masih ahli Umno dan juga merupakan bekas menteri. Malah beliau sendiri menerima duit untuk diedarkan sebagai rasuah bagi meraih undi kepada Barisan Nasional.

Sumber : http://milosuam.blogspot.com/2012/01/gempar-pendedahan-berani-mati-bekas.html
Continue Reading ...

Isteri Hattan Peluk Lelaki Lain Di Ranjang, Punca Perceraian


Seperti yang diuar-uarkan sebelum ini, Zubir ‘jackpot’ apabila dia berjaya membuktikan bahawa tuduhannya sebelum ini bukanlah tuduhan yang melulu.

Selepas 2 bulan berkahwin, Hattan dan Farah Asyikin sah bercerai talak satu dan ini benar-benar mengejutkan OHBULAN!. Mana mungkin kahwin hanya 2 bulan? Sesuka hati saja. Menurut seorang pengguna forum hiburan, Farah Asyikin sebenarnya mempunyai banyak masalah sebelum berkahwin dengan Hattan lagi.

Dikhabarkan, Farah Asyikin pernah berhutang dengan seseorang dalam jumlah yang banyak. Tidak cukup disitu, dia turut dituduh pernah menggugurkan kandungan hasil hubungan sulitnya bersama kekasih ketika berada di Indonesia. Dan kini, masih tidak dapat dipastikan apakah yang menjadi punca perceraian mereka berdua.

Betul ke artis ni memang suka kahwin dan cerai ikut suka hati saja? Haih, habis madu sepah dibuang.
Continue Reading ...

Dalia Teck Buat Kejutan Untuk Birthday Khairul Fahmi

So sweet Dalia Teck membuat kejutan untuk kekasih hatinya, penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi atau lebih dikenali dengan nama Apek. Kedua-dua pasangan kekasih ini nampak sangat bahagia.

Romantik kan? Kepada anda yang menyimpan hati kepada Apek, buanglah perasaan itu jauh-jauh. Hati Apek hanya milik Dalia Teck seorang.

Continue Reading ...

Rumah Wardina Safiyyah Di Rompak

Salam 1 Malaysia. Pengacara terkenal Wardina Safiyyah memaklumkan bahawa rumah beliau dimasuki perompak awal pagi tadi. Difahamkan 3 orang perompak pekerja Indonesia bertopeng dengan bersenjatakan parang dan tongkat telah menyerang Ikhwan, suami beliau, didakwa kerana gagal mendapatkan barang kemas sebagai hasil rompakan.

Wardina pula mendakwa beliau dalam ketakutan bersembunyi di bawah selimut bersama anak-anak yang kini berada di dalam keadaan trauma menghadapi kejadian tersebut. Wardina terpaksa meminjam komputer riba milik jiran memandangkan barangkali telefon bimbitnya turut berjaya dibawa lari oleh perompak. Diharapkan Wardina bersabar dan tabah atas apa yang terjadi, ia sebahagian dari ujian Allah.


Continue Reading ...

Video Lagu Tahun Baru Cina 2012 Namewee Hina Polis Malaysia

Video youtube lagu tahun baru Cina 2012 Namewee dikatakan menghina polis negara Malaysia. Video klip terbarunya yang diupload ke Youtube bertajuk Supermarket yang memuatkan lagu sempena Tahun Baru Cina ternyata agak melampau terutama kepada pihak polis.

Dalam klip berkenaan, daripada empat watak yang ada, salah seorang memakai baju uniform yang seakan-akan uniform polis dengan lidah yang terjelir sepanjang klip selama 2 minit 15 saat itu berlangsung. Lidah yang terjelir itu sangat jelas memperlihatkan lelaki itu umpama seekor anjing. Dan penyanyi pula cuba memberikan ang pau yang dipertontonkan pada awalnya diisi dengan wang kertas.

Continue Reading ...

Pembebasan Anwar Ibrahim Jadi Tajuk Utama Seluruh Dunia


Laporan tentang keputusan perbicaraan fitnah liwat tehadap Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim hari ini mendapat liputan meluas di seluruh dunia.

Hampir kesemua akhbar utama di dunia serta stesen televisyen negara asing menjadikan carian Anwar Ibrahim paling popular termasuk di Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah.

CNN International di New York dan CNN Asia di Hong Kong mendahului senarai dengan tajuk utama jam 1245 tengah hari tadi iaitu Malaysian court finds opposition leader Anwar not guilty of sodomy (Mahkamah Malaysia mendapati ketua pembangkang Anwar tidak bersalah atas tuduhan liwat)

Al Jazeera yang berpangkalan di Doha, Qatar pula tidak ketinggalan mendapat perhatian pelayar internet apabila sebahagian besar rantau Timur Tengah yang masih awal pagi memperolehi berita dalam Bahasa Inggeris sebelum diterjemahkan ke dalam Bahasa Arab.


Di United Kingdom, The Guardian dan Sky News memaparkan berita terkini masing-masing sebelum menjadi berita penuh dengan video rakaman Anwar Ibrahim dibebaskan.

BBC News dalam laporannya memaparkan Anwar Ibrahim sebagai tajuk utama lebih awal dengan berita utama sekitar jam 1140 pagi tadi dengan tajuk Anwar Found Not Guilty Of Sodomy (Anwar Tidak Bersalah Atas Tuduhan Liwat)

Tidak ketinggalan rantau Afrika termasuk Kenya, Nigeria dan Somalia serta Afrika Selatan memaparkan tajuk utama sekitar jam 12 tengah hari sebagai berita terkini.

Manakala di rantau Asia, The Straits Times Singapura mendahului senarai dengan carian lebih 45 ribu hits sejak keputusan Zabidin Mohd Diah diumumkan.

Di Jepun, akhbar uatama negara itu, Asahi Shimbun menulis tajuk utama iaitu Malaysian court finds Anwar not guilty of sodomy (Mahkamah Malaysia Mendapati Anwar Tidak Bersalah Atas Tuduhan Liwat)

Ini sekaligus membuktikan bahawa pengaruh Anwar Ibrahim adalah jauh lebih besar berbanding musuh politiknya Najib Altantuya walaupun menjawat jawatan perdana menteri!


JALAN PULANG


Keputusan perbicaraan kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim mencuri perhatian media di seluruh dunia, yang menjadikan laporan berkaitan sebagai berita utama organisasi masing-masing.


Badan penyiar CNN dan Al Jazeera mengutarakan laporan itu dalam edisi Asia mereka.

Manakala media lain termasuk akhbar United Kingdom Sky News dan ABC yang berpengkalan di Australia.

Badan penyiaran British BBC pula menjadikan Anwar sebagai personaliti utama dengan melaporkan sekitar keputusan hari ini, diikuti rencara berhubung ahli politik itu dan sejarah panjang kariernya.

Tulisan itu, antara lain mendakwa, masyarakat Cina masih berhati-hati terhadap "akar radikal Islam", walaupun masyarakat antarabangsanya melihatnya sebagai "peneraju pembaharuan di Malaysia".

Harian United Kingdom Guardian pula melaporkan "keputusan mengejutkan" itu sebagai berita utama, dengan menyifatkan pembebasan itu akan mempercepatkan 'comeback' perdana menteri.

Laporan berkenaan dihasilkan oleh koresponden mereka, yang mana Anwar sebelum ini memberikan wawancara eksklusif.


Ketua pembangkang juga diwawancara media asing di rumahnya sejurus selepas keputusan diumumkan hari ini. Kebanyakan mereka telah mengikuti perjalanan kes itu sejak dua tahun lalu.

Laporan agensi berita antarabangsa juga dimuatkan semula di Kenya, India, China dan Baitul Maqdis yang menceritakan tentang letupan di mahkamah dalam bahagian berita antarabangsa.
Continue Reading ...

Gambar Tengku Fiella Kekasih Baru Nazmi Faiz

Pemain bola sepak Malaysia Nazmi Faiz dikatakan sudah ada kekasih baru bernama Tengku Fiella. Nazmi Faiz memang dikatakan popular kerana popularitinya setanding dengan Khairul Fahmi. Oleh tu, semua gosip mengenai kisah cinta Nazmi jadi tumpuan setiap wanita. Kat bawah ni adalah gambar terbaru Nazmi Faiz sudah berambut pendek. Bukan main mesra lagi dengan Tengku Fiella ni.
Continue Reading ...

Video: Terkini Live Temuramah Dengan Nur Amalina

http://i.imgur.com/Nz1VF.jpg

Terkini Video Live Temuramah Dengan Nur Amalina, Inilah wajah terkini Amalina, macam artis pulak dah.

Tweet Nur Amalina Che Bakri

Kepada anda yang berada di luar sana, jangan risau, jangan bimbang, im doing fine here, terima kasih kepada semua nasihat yang anda berikan kepada amalina, saya akan jadikan iktibar dan teladan. tapi ada komen yang sedikit mencalarkan hati amalina. if you want to give me advice harap janganlah terlalu emosi hingga babitkan ibubapa, keluarga. kata pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia 2005 yang memperolehi keputusan 17A1, Nur Amalina Che Bakri.

Kredit buat BeautifulNara

Continue Reading ...

Ally Iskandar Akan Bernikah Pada 20 Januari 2012

Takde angin takde ribut, tup-tup kami mendapat perkhabaran yang Ally Iskandar akan menamatkan zaman bujangnya pada 20 Januari nanti. Dan wanita yang bakal menjadi isteri Ally tu pula adalah gadis yang pernah digosipkan mempunyai hubungan istimewa dengan’nya iaitu Fatin Farah Lee.

Daripada perkhabaran itu lagi, Ally dan Fatin Farah dikatakan akan terus melangsungkan pernikahan tanpa melangsungkan majlis pertunangan. Mungkin tidak mahu pisang berbuah dua kali. Maklum sajalah, Ally pernah mengikat tali pertunangan sebelum ini namun ianya terputus di tengah jalan.

Jika gossip yang sampai ke telinga kami ini benar, kami doakan semoga apa yang telah dirancang itu akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan oleh Allah S.W.T. Amin~
Continue Reading ...

Nabil (Raja Lawak) DJ Baru Suria FM

Pelawak, Ahmad Nabil Ahmad,28, atau Nabil (Raja Lawak) memperluaskan lagi kerjaya seninya selepas ditawarkan menjadi deejay stesen radio Suria FM.

Pemilihan Nabil dibuat selepas dia berjaya dalam satu sesi uji bakat yang diadakan di stesen radio berkenaan pada hujung tahun lalu.

"Nabil akan memulakan tugasnya sebagai deejay dan mengendalikan satu segmen khas pada pertengahan Januari ini," kata sumber kepada mStar Online.

Nabil yang dihubungi mStar Online pada Selasa, bagaimanapun enggan mengulas mengenai desas-desus tersebut sebaliknya meminta pihak media menunggu pengumuman yang akan dibuat oleh stesen berkenaan.

"Macam mana tahu ni? Saya tak nak komen. Tunggulah pihak Suria FM yang buat pengumuman. Tapi saya mengaku pernah dipanggil untuk diuji bakat sebelum ini," katanya.

Ditanya adakah dia bakal menggantikan penyampai Breakfast@Suria, Sharifah Shahira yang akan tamat kontrak pada 24 Januari ini, Nabil berkata dia tidak akan menggantikan sesiapa di stesen itu.

"Tidak akan ganti sesiapa. Tunggulah pengumuman mereka nanti," ujarnya ringkas.

Dalam pada itu, Nabil berkata walaupun tidak mempunyai pengalaman sebagai seorang juruhebah radio, dia yakin dapat menjadi deejay yang baik kerana pernah muncul sebagai penyampai jemputan di beberapa stesen lain seperti Sinar FM dan Hot FM.

Selain Nabil, antara artis yang turut dipanggil diuji bakat oleh Suria FM adalah Azza (Elite) dan Amy Mastura.
Continue Reading ...

Masjid New York diserang

Sebuah masjid di bandar New York, Amerika Syarikat diserang dengan bom api dalam satu pembakaran sengaja yang dipercayai berpunca akibat jenayah kebencian terhadap agama.

Masjid di bangunan Yayasan Imam Al-Khoei di daerah Queens mengalami kerosakan pada bahagian hadapan selepas dua botol koktel Molotov dibaling, awal pagi kelmarin, semasa lebih 100 orang sedang berkumpul di masjid itu.

Dua lagi serangan serupa berlaku di kawasan kejiranan sama dengan menyasarkan sebuah kedai runcit milik penduduk beragama Islam dan sebuah rumah yang digunakan sebagai kuil oleh penganut Hindu.
Continue Reading ...

Foto Bahagia Aaron Aziz & Isteri Ketika Bercuti Di Paris

Berlatarbelakangkan Menara Eiffel, Paris, kedua-dua pasangan bahagia yang sama cantik dan sama padan dilihat berkucupan dan sama sekali menyangkal mana-mana gosip liar yang melanda Aaron Aziz sebelum ini.

Jika dilihat dari sudut lain, OHBULAN! sendiri agak kagum dengan prestasi cemerlang Aaron Aziz yang jarang dilanda gosip liar. Namanya yang naik seiring dengan keuntungan pelbagai filem yang dilakonkan benar-benar menunjukkan bahawa bakat yang dimilikinya yang membawa nama Aaron Aziz di mata peminat.

Kepada Aaronators diluar sana, teruskan menyokong Aaron Aziz tidak kira dimana anda berada.

Continue Reading ...