Follow Us on Facebook

- Kami memohon maaf atas kelewatan kemaskini atau update.
- Selamat Berpuasa.
- Have Fun! :DD

Klik sekali iklan di atas tanda anda memberi sokongan kepada kami :D

Malaysia juara kumpulan A tewaskan indonesia 1-0 (sukan sea 2011)

malaysia vs indonesia, malaysia u23 vs indonesia u23 , sukan sea 2011, perlawanan malaysia u23 vs indonesia 2011 sukan sea , keputusan perlawanan malaysia u23 vs indonesia u23 Satu kelegaan buat skuad Ong kim Swee berjaya menundukkan indonesia pada perlawanan terakhir di peringkat kumpulan A. Sekali gus menjadi juara kumpulan A.

Keputusan penuh:

MALAYSIA U23 [1] VS [0] INDONESIA

Jaringan:

  • Syahrul Azwari ( minit ke 17)

Stadium penuh penyokong indonesia.

Sumber diberitahu penyokong indonesia, membanjiri stadium bung karno seramai 80 ribu orang. Namun ,dalam keadaan sebegini tidak mematahkan semangat harimau muda mengatur serangan yang berbisa.

Syahrul Azwari mengecewakan penonton stadium Bung Karno.

Siapa yang tak kecewa, selaku tuan rumah dan penyokong yang datang kesana dari jauh. Melihat gol yang dihasilkan adalah sangat cantik dan dimanfaatkan sebaiknya dari Syahrul Awari yang mendapat bola hasil dari hantaran leret yang jauh (through pass) oleh Mahali Jasuli ke depan dan seterusnya membuat sepakan menewaskan penjaga gol indonesia. Keadaan menjadi gamat seketika pada ketika itu.

Kali ini beliau tenang setelah banyak kali percubaan beliau gagal. Untuk menghasilkan gol.

Highlights serangan malaysia separuh pertama:

Memang ada banyak peluang dari malaysia terlepas.

Pertahanan malaysia sekali sekala leka.

Kalau melihat pada keseluruhannya, memang ada beberapa siri kesipana dibahagian pertahanan. Namun, peluang itu tidak digunakan sebaiknya oleh Indonesia selaku tuan rumah yang mempunyai kelebihan tersendiri.

Pujian harus diberi buat, Muslim ahmad, mahali dan pertahanan yang lain. Bijak menjaga pertahanan sebaiknya. Khairul fahmi che mat juga cemerlang dalam menggagalkan beberapa peluang yang dicipta oleh pemain indonesia ini. Bonai diantara pemain indonesia yang sangat merbahaya. Banyak kali dia terlepas dari kawalan.

Bahagian serangan, harus mantapkan lagi.

Kalau ikutkan malaysia pun ada banyak jgua peluang dari izzaq faris, baddrol bakhtiar yang terkena tiang gol. Cuma, mungkin apa yang aku nak cakap ialah kualiti padang dah teruk aku tengok. Ada pemain, macam nak tergelincir masa lawan malam tadi.

Sebenarnya pemain indonesia itu semuanya bukan dari afrika. Setelah dijelaskan mereka adalah dari pulau timor kalau tak silap. Etnik yang dari puak asli Irian (papua). Jangan cakap meereka import pemain africa. Bukan yer

Tahniah dan kekalkan momentum.

Tahniah buat malaysia, dan akan bertemu dengan Myanmar pada 19 haribulan pukul 5 petang. Stadium, Bung Karno sekali lagi menjadi saksi. Dan perlawanan separuh akhir Indonesia bertemu Vietnam selaku Juara kumpulan B.

Yang pasti corak permainan harus ditukar dan mencari satu peluang-peluang keemasan. Ong Kim Swee pasti ada percaturan tersendiri dalam meneruskan perjuangan mara ke final nanti. Jangan terlalu yakin, tetapi harus berwaspada. Perjalanan baru sahaja bermula. Selaku juara sukan sea tahun 2009 bukan mudah untuk dikekalkan.

All the best!!

Cr to video : sokernet.com

Leave a Reply